امروزه علم بازاریابی در شرکتهای انتفاعی و غیرانتفاعی تبدیل به اصلیترین دانش موردنیاز مدیران بنگاههای اقتصادی، اعم از شرکتهای صنعتی، بازرگانی، خدماتی و کشاورزی مکانیزه و غیره شده است.
دانش بازاریابی از زمان ایده یابی تأسیس واحدهای اقتصادی و محصول تا زمانی که مشتریان از محصولات تولیدی و خریداریشده از بنگاهها استفاده کردهاند و رضایت یا عدم رضایت خودشان را اعلام کردهاند در سراسر فرآیند کار را در برمیگیرد.
بازاریابی علم نوین در دنیای کسبوکار محسوب میشود و موفقیت یا عدم موفقیت شرکتها به تسلط مدیران و کارشناسان آنان بستگی دارد.
فیلیپ کاتلر استاد مسلم علم بازاریابی معتقد است که اهمیت دانش بازاریابی در شرکتهای بزرگ صنعتی و خدماتی بهاندازهای هست که دریکی از پستهای معاونت مدیرعامل آنها ، بازاریابی قرار دارد.
زیرا بازاریابی بر اساس ذات فعالیت خود با همه قسمتهای شرکتها برای انجام درست و دقیق مراحل کار در بخشهای خرید مواد اولیه، انبارهای مواد قبل از تولید و کالاهای آماده برای فروش، بخشهای پشتیبانی، سفارشها، امور قراردادها، فروش، حملونقل، آموزش، مدیریت ارتباط با مشتریان، تبلیغات و روابط عمومی و. . . تقریباً کلیه بخشهای یک سازمان صنعتی و بازرگانی در ارتباط است و نقشی هماهنگکننده و سازمان دهنده را ایفا میکند.
درآمیخته محصولات در رویکرد بازاریابی سنتی بخش تولید و عرضه کالاها به چهار عامل، محصول، قیمت، توزیع، پیشبرد فروش اهمیت داده میشد لیکن در رویکرد عرضه محصولات خدماتی و مکتب مدیریت استراتژیک سه عامل دیگر شامل، مشتریان، رشد و یادگیری، شواهد فیزیکی نیز به چهار عامل پیشین اضافه گردید و فرآیند بازاریابی به هفت عامل افزایشیافته است.
بدین ترتیب در هر صنعت و خصوصاً در صنعت بیمههای بازرگانی، ضرورت تسلط مدیران ارشد و کارشناسان دوایر فنی به دانش بازاریابی غیرقابلاجتناب گشته است. مجموعه یادداشتهای نویسنده در خصوص بازاریابی در بخش خدمات و بازار بیمه در این کتاب گردآوری و چاپ و در اختیار علاقهمندان قرارگرفته است